Pic de Bastiments

Excursió prevista pel dia 26/06/2022

El Pic de Bastiments es troba a l'eix entre el Ripollès i el Conflent, a 2881 mts. d'alçada. El cim ens ofereix una magnífica panoràmica dels Pirineus. Per exemple, veurem el cim del Canigó i del Puigmal entre d'altres.

Sortim de Vallter2000 pel GR11 cap a la portella de Morens, quasi a dalt, flanquegem cap a la portella de Mantet, on iniciem la pujada cap al pic de la Dona, passat el pic, baixem per una ampla carena direcció al coll de la geganta, on iniciem la pujada al pic de Bastiments per l'esquena d'ase. Una vegada dalt, carenegem fins al piolet i retornem a la deu. Baixem direcció sud cap al coll de la marrana, on retrobem el GR, que agafem cap a vallter2000, si bé ens desviem cap a les fonts del Ter i baixem entre pistes, fins l'aparcament.

En funció del temps dedicat a fer aquest recorregut, es podrà ampliar fent 2 pic més, el Beciers i Gra de Fajol, o només un dels dos.

Això sí, per gaudir d'aquesta espectacular sortida, ens cal matinar. Ens trobarem al pàrquing del CAP de Sant Sadurní a les 6h. del matí. El recorregut en cotxe fins l'inici és d'unes 2 hores i 3/4. 

Esmorzarem abans de caminar i dinarem a l'estació d'esquí al finalitzar la caminada. Cal portar-se tan una cosa com l'altre, però sobretot cal portar-se l'aigua.


Caminada oberta a sòcies i socis del C.E. Trekking Sant Sadurní.