Torre de telègraf de l'Ordal

Tot i que la torre actual és de l'any 1854, consta que hi hagué una torre de telegrafia òptica almenys des de l'any 1640. Es tracta d'una torre de planta baixa i dos pisos, ara en estat ruïnós, atalussada al base, feta de maçoneria i arrebossada exteriorment. Està situada prop d'una pedrera, al límit dels termes de Subirats, Cervelló i Vallirana. 
Aquest és un indret que podrem visitar en la caminada del diumenge, 24 de setembre de 2017. Potser alguns de vosaltres ja el coneixíeu però segurament serà un nou indret per visitar per a molts.
La ruta s'inicia al mateix poble de l'Ordal i es dirigeix cap a aquesta torre, i d'aquí anirem per camins que ens portaran al Puig de les Agulles, que ofereix grans vistes si el dia és clar. Després farem un altre cim, molt conegut pels socis del Club, el Montcau. I d'aquí, cap on hem iniciat el nostre recorregut, l'Ordal. Tot plegat, un recorregut d'uns 15 kilòmetres amb força desnivell. 
Sortirem a les 7:30 h del pàrquing del CAP, i ens caldrà l'ús de vehicles particulars. Hem classificat aquesta ruta de dificultat mitja

Caminada oberta exclusivament a sòcies i socis del C.E. Trekking Sant Sadurní.

Cap comentari: