Pèlags de Vilobí

La sortida que farem conté l'essència del paisatge penedesenc, el qual es mostra en el seu estat més pur, senzill i autèntic. Un mar de ceps inesgotable ocupa la major part de la plana, formant una capa uniforme a primera vista. La  realitat, però, és ben diversa i si ens hi endinsem hi trobarem un territori rugós, que ens ofereix múltiples textures i matisos.
Una rica xarxa de camins serpenteja enmig d'aquestes vinyes, comunicant pobles, barris i masies. Uns camins que sovint dibuixen uns traçats enginyosos que els permeten superar rieres, torrents i altres obstacles del terreny.
Passejarem per deliciosos camins, enmig de vinyes o de les boniques oliveres a cal Miret i Bellver. Abans d'emprendre el camí de retorn gaudirem d'una magnifica i sorprenent vista del llac que s'ha format dins l'enorme esvoranc de les guixeres de Vilobí. Aquest llac i els altres pèlags han nascut a l'interior de les antigues pedreres de guix. També anomenats els Talls pels veïns, han convertit aquest indret en una zona humida de gran valor, especialment per a les aus.
Podeu obtenir més informació dels pèlags clicant el següent enllaç: Pèlags Vilobí

Caminada de Sant Martí Sarroca a Bellver:

Dia i hora: 5 de març a les 8h.
Lloc de trobada: pàrquing CAP Sant Sadurní.
Dificultat: fàcil.
Distància: 15 Km.
Portar esmorzar i beure. Es requereixen vehicles particulars per anar fins el punt d'inici de la caminada.
Caminada oberta exclusivament a socis i sòcies del C.E. Trekking Sant Sadurní.