Castell de Claramunt

No hi ha dubte que en el territori català hi ha un gran nombre de castells, la major part de construcció medieval. La pila d'anys de lluites entre cristians i musulmans varen deixar empremta en el nostre país, i una bona part d'aquesta empremta són els castells. Tal és així la importància dels castells, no només a Catalunya sinó a tota la península, que el nom mateix dels catalans, com també dels castellans, és, segons una de les teories que el volen explicar, derivat de castlà, o siga casteller.
Dit això, us proposem una altra ruta que també ens permetrà veure des de l'exterior un magnífic castell, el Castell de Claramunt.


Llocs d'interès:
La Pobla de Claramunt, Santuari de Collbàs, coll de la Llentia, turó de la Guàrdia, coll de les Socorrades, Castell de Claramunt.

Aquesta ruta té dos recorreguts diferenciats, i els farem tots dos (un d'anada i un de tornada). El primer és més amable i recorre un seguit de camps de cereals vorejats per boscos. El segon és més feréstec i fa via per la carena de les serres de Collbàs i de la Guàrdia, amb constants tobogans per un terreny sovint esquerp, on caldrà prestar atenció per no caure de bocaterrosa.
L'afegitó serà agraït: visitarem el santuari de Collbàs i el castell de Claramunt, una fortificació medieval que conserva tot el perímetre de muralles.

Data: 19 de febrer 2017
Distància: 16,5 Km
Dificultat:  Mitjana alta
Desnivell:  584m
Sortida:  7'30 h al CAP.


Caminada oberta a sòcies i socis del C.E. Trekking Sant Sadurní