RUTA PEL PARC NATURAL DE SANT LLORENÇ DEL MUNT

Dia: 29 de març (alerta: la nit abans hi ha canvi d’hora)
Hora de trobada al CAP: 7.00 h
Hora inici: 8.30 h
Hora final: 14.00 h
Hora tornada: 15.15 h
Temps en cotxe: 1 h i quart.

Ruta  per Sant Llorenç que passa per Mura, Puig de la Balma, puig Castellar, ermita de Sant Jaume, la Mata, torrent de la Fontfreda  i Mura. És una ruta molt variada, amb àmplies vistes sobre els Rasos de Peguera, el Pirineu i Montserrat, i on tindrem la oportunitat de conèixer el bonic poble de Mura i l’impressionant Puig de la Balma, tots dos de pedra vermella.

Mura
Poble pintoresc que conserva tot el seu encant medieval amb carrers i places a l'entorn de l'església romànica de Sant Martí. Situat a 454 m d'altitud, en ple Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, es troba envoltat de carenes, torrents, gorgs, coves, fonts i balmes que podreu descobrir seguint algun dels nombrosos camins i senders.

Puig de la Balma
Masia construïda tot aprofitant l’aixopluc d’una imponent balma.  A la protecció natural de la balma se suma l’estalvi constructiu ja que amb un sol mur principal es va tancar tot l’edifici. De tota la construcció es constaten diversos períodes: la part central correspon al segle X, l’ala esquerra al XVII i l’ala dreta al XIII amb una finestra geminada.

Distància: 15 km
Desnivell: 625 m
Temps net: 4 h
Temps brut: 5 h
Dificultat: mitjana. Hi ha alguns passos aeris (sense perill). Hi ha una baixada molt forta, amb trams que requereixen una certa habilitat (sense perill).

Caminada oberta exclusivament a sòcies i socis del C.E Trekking Sant Sadurní.