Torrelles de Llobregat

Els cirerers (florits?) de Torrelles de Llobregat

Torrelles de Llobregat és un municipi de la comarca del Baix Llobregat que encara manté un caràcter eminentment agrícola, malgrat que les famílies que viuen només de la pagesia ja són poques, i que forma part del parc agrari del Baix Llobregat. Així és que, actualment, més de 300 ha del terme es troben ocupades per arbres fruiters, majoritàriament cirerers, que s’escampen pel característic sòl negrós de la licorella, que també trobem al Priorat. Aquesta dedicació agrícola de molts dels seus habitants, determina un tipus de població rural força inusual en els pobles que conformen l'àrea metropolitana de Barcelona.
Aquest municipi comprèn fisiogràficament una important porció dels contraforts orientals del massís del Garraf-Ordal, i el punt més alt és el Puig Vicenç (469 m).
Precisament la nostra caminada circular, amb inici i final a Torrelles de Llobregat, tindrà lloc per la zona muntanyosa situada a l’oest de Torrelles, considerada Ordal, tocant al Puig Vicenç.
Aprofitarem que és el mes d’abril per, si hi ha sort, contemplar un espectacle natural de gran bellesa i de curta durada: els cirerers florits de Torrelles de Llobregat.



Dia de sortida: 13 d'abril.
Hora de sortida: 7.30 h
Hora d’arribada: 15 h
Duresa: mitjana (pujades i baixades)
Llargada: 15-18 km
Desnivell: uns 600-700 m

Trajecte en cotxe: uns 35-40 min.

Caminada oberta a tots els socis del C.E. Trekking Sant Sadurní.