Montclar i l'Ermita de Sant Miquel

Us proposem per aquest diumenge, dia 7 d'abril, fer un dels cims més emblemàtics de Catalunya, ja que consta en la llista dels 100 cims escollits per la FEEC. Es tracta del Montclar, una muntanya de 942 metres situat a la comarca de la Conca de Barberà. En el seu cim hi trobarem una ermita dedicada a Sant Miquel i les restes d'un antic castell.
Ens trobarem al pàrquing del CAP a 3/4 de 7 per anar fins a Biure de Gaià, que és un petit nucli de població  des d'on iniciem la caminada. Calculem que hi ha una hora de camí en cotxe fins a aquest nucli urbà. 
El recorregut de la caminada passa per fer primerament el cim, baixa cap a Pontils (municipi de la Conca de Barberà) i de nou cap a Biure de Gaià. Aquest recorregut inclou una bona pujada per fer el cim, un trajecte fins a Pontils per camins que travessen camps típics de la comarca i un bonic corriol per la vora del riu.
No es una ruta llarga (16.5 Km.) però té un desnivell considerable de 600 metres positius. Per tot això hem considerat aquesta ruta de nivell mig.
Ens caldrà, com hem explicat, fer ús de vehicles particulars i ja sabeu que cal portar-se l'esmorzar i el beure.