RUTA PEL PARC NATURAL DE SANT LLORENÇ DEL MUNT

Dia: 29 de març (alerta: la nit abans hi ha canvi d’hora)
Hora de trobada al CAP: 7.00 h
Hora inici: 8.30 h
Hora final: 14.00 h
Hora tornada: 15.15 h
Temps en cotxe: 1 h i quart.

Ruta  per Sant Llorenç que passa per Mura, Puig de la Balma, puig Castellar, ermita de Sant Jaume, la Mata, torrent de la Fontfreda  i Mura. És una ruta molt variada, amb àmplies vistes sobre els Rasos de Peguera, el Pirineu i Montserrat, i on tindrem la oportunitat de conèixer el bonic poble de Mura i l’impressionant Puig de la Balma, tots dos de pedra vermella.

Mura
Poble pintoresc que conserva tot el seu encant medieval amb carrers i places a l'entorn de l'església romànica de Sant Martí. Situat a 454 m d'altitud, en ple Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, es troba envoltat de carenes, torrents, gorgs, coves, fonts i balmes que podreu descobrir seguint algun dels nombrosos camins i senders.

Puig de la Balma
Masia construïda tot aprofitant l’aixopluc d’una imponent balma.  A la protecció natural de la balma se suma l’estalvi constructiu ja que amb un sol mur principal es va tancar tot l’edifici. De tota la construcció es constaten diversos períodes: la part central correspon al segle X, l’ala esquerra al XVII i l’ala dreta al XIII amb una finestra geminada.

Distància: 15 km
Desnivell: 625 m
Temps net: 4 h
Temps brut: 5 h
Dificultat: mitjana. Hi ha alguns passos aeris (sense perill). Hi ha una baixada molt forta, amb trams que requereixen una certa habilitat (sense perill).

Caminada oberta exclusivament a sòcies i socis del C.E Trekking Sant Sadurní.

El Montmell.

Us informem de la caminada prevista pel dia 22 de març de 2015.

Es tracta de fer el cim del Montmell, seguir una part de la carena, baixar per l'obaga del Montmell i anar a l'ermita de Sant Marc.
És una ruta de nivell mig que inclou un desnivell acumulat de més de 600 metres. Tot i així, la distància a recórrer no és elevada, uns 12 kilòmetres aproximadament. Molts de vosaltres, que ja coneixeu l'entorn d'aquest cim, sabeu que ens caldrà transitar per camins i senders pedregosos amb una certa dificultat tècnica. 
Ens trobarem al pàrquing del CAP a les 7,30h. i anirem amb vehicles particulars fins al punt d'inici de la caminada. Calculem que la durada del trajecte amb cotxe serà d'uns tres quarts d'hora.
No us deixeu ni l'esmorzar ni el beure, ambdós imprescindibles per gaudir de la sortida.

Caminada oberta exclusivament a sòcies i socis del C.E. Trekking Sant Sadurní.

La Granada

Una interessant ruta penedesenca de poc desnivell és la que us proposem pel diumenge dia 15 de març de 2015 i que esperem sigui del vostre grat.
En aquesta ocasió, excepcionalment, el punt de trobada serà davant de les caves Castellblanch, doncs serà el punt d'inici de la caminada. L'hora de trobada prevista és a les 7,30h. i calculem arribar, més o menys, a les 14h.
Sortirem en direcció Can Batista i passarem, entre altres indrets, per Can Maristany, Llinda, la Granada, Santa Fe, Can Cartró, Can Bas, La Salada i finalment Sant Sadurní.


Qualificada de nivell mig la ruta comprèn un total d'uns 23 Km. força planers que ens permetran gaudir de l'entorn penedesenc que ens envolta.
No cal dir que l'esmorzar i el beure cal portar-se'ls de casa i sens dubte, ganes de caminar i "bon rotllo" que no faltin!!

Caminada oberta exclusivament a sòcies i socis del C.E. Trekking Sant Sadurní.

Castell de Cabrera

Per la propera sortida, la del dia 08/03/2015, us proposem una ruta molt interessant:


És una ruta circular que comença a "El Bedorc" i arriba fins al Castell de Cabrera. L'hem considerat de nivell mig, amb un desnivell acumulat de 1.050 metres i una distància total de 16 o 17 Km. aproximadament.
Ens trobarem al pàrquing del CAP Sant Sadurní a les 7.45h i ens caldrà disposar de cotxes particulars per anar fins a El Badorc, que com hem dit, és on s'inicia aquesta ruta.
L'esmorzar i l'aigua, com sempre, imprescindibles, i sobretot, ganes de caminar i de gaudir de la ruta.
Us hi esperem!!

Caminada oberta exclusivament a socis i sòcies del C.E. Trekking Sant Sadurní.